Így óvd meg az autód a meghúzásoktól!

20140422.reversecrash.NP copy copy

Ugye veled is előfordult már, hogy parkolás közben meghúztad az autód oldalát, vagy éppen nekitolattál valaminek? Ez a mai rohanó világban bárkivel előfordulhat. Mindenki siet, mert dolga van, haladni kell, az emberek nagy része ráadásul hatalmas stressznek van kitéve, ami elvonja a figyelmét. Emberek vagyunk, hibázunk, így könnyen előfordulhat egy kis meghúzás, koccanás. Ezen felül sokaknak problémát okozhat, hogy otthon, az udvarra való beállás közben a kisgyerek, kutya, cica játszik mögöttünk, akik kis termetük miatt úgy az autó mögé kerülhetnek tolatás közben, hogy észre sem vesszük őket!

Csak nézd meg ezt a videót:

Na jó, az itt látható esetek nagy részében már a tolatókamera sem segít, de a mindennapi életünket, parkolásainkat nagyon megkönnyítheti egy tolatókamera. Nem hiába szerelnek már gyárilag a közép és felső kategóriás autókba tolatókamerát. Egy tolatókamera segítségével sokkal biztonságosabban, kényelmesebben és tudatosabban parkolhatjuk le az autónkat.

Sokan vacillálnak és nem tudnak dönteni, hogy inkább tolatóradart vagy tolatókamerát szereljenek be az autójukba.

Mi is a különbség egy tolatóradar és tolatókamera között?

A tolatóradar általában 4 érzékelőből, kijelzőből és hangszóróból álló szett. A tolatóradar érzékelőit a lökhárítóba kell befúrni, a kijelzőt és a hangszórót pedig az utastérben kell elhelyezni. Tolatás közben a kis kijelzőjén csak kis visszajelző csíkokat, pontokat láthatunk + pityegést hallhatunk, amit nagyon sok minden bezavarhat és még egy tolatóradarral is nehézkes lehet a tolatás.

A tolatókamera egy kamera! Ahhoz, hogy láthassuk is a tolatókamera képét, szükségünk van egy monitorra. A tolatókamera nem hanggal és villogással jelzi a mögöttünk lévő tárgy távolságát, hanem ténylegesen látjuk a monitoron, hogy mi van mögöttünk anélkül, hogy hátra kellene forduljunk! A tolatókamerával teljes mértékben láthatóvá válik a mögöttünk lévő terület!

Nézd meg milyen egyszerűen és milyen profin lehet egy tolatókamera segítségével parkolni:

Vannak olyan kamerák, amiket csak a gyári rendszámtábla keret helyére kell felszerelni, mint ami a videón is látható. Ráadásul már vezeték nélküli változatban is léteznek, így a beszerelésük nagyon egyszerű és vezeték nélküli esetén nem kell az egész autót végig kábelezni!

Szeretnél te is az autódba tolatókamerát?

Itt találhatsz mindenféle kategóriában: http://tolato-kamera.hu/

Nézz szét és rendeld meg amelyik neked a legszimpatikusabb!

Kérdésed lenne, segítségre lenne szükséged tolatást segítő eszközzel kapcsolatban?

Keress minket bátran!

Elérhetőségeink:

Telefonszám: +36 30 8718 168
e-mail cím: info@tolato-kamera.hu

Kommentek